Den rigtige A-kasse beskytter dig på samme måde som en cykelhjelm!

Hvis du er bange for at blive arbejdsløs, er du ikke alene. I disse tider er der mange der ser sig over skulderen på deres arbejde, og overvejer: Er jeg i risiko for at blive fyret?

For at blive fyret er en af de mest livsforandrende og kritiske situationer, som vi kan opleve i vores liv. Det er et chok, og vi bliver med det samme fyldt med usikkerhed om, hvad der nu skal ske. Og hvad skal du nu leve af – og hvad skal din familie leve af?

Heldigvis har vi en løsning i Danmark, som hele verden misunder os. Det er ordningen med a-kasser. Men hvilken a-kasse er den rigtige for dig?

En god A-kasse passer på dig, hvis der sker dig noget på arbejdet

En god a-kasse minder om en god cykelhjelm på flere måder.

Hvis du falder, vil både en cykelhjelm og en a-kasse hjælpe dig med at afbøde faldet. Konsekvenserne bliver mindre voldsomme, hvis du har beskyttet dig – men enten en cykelhjelm eller en a-kasse.

En god cykelhjelm vil også gøre dig mindre bekymret for, hvad der kan ske dig, når du bevæger dig ud i trafikken, for du har vished for, at du har gjort hvad du kunne for at passe på dig selv, hvis der skulle ske noget uventet og ubehageligt. På samme måde kan du sige, at ved at du er medlem af en a-kasse, kan du være mindre bekymret ved at bevæge dig ud på arbejdsmarkedet.

akasser.jyllandsposten.dk kan du undersøge, hvilken a-kasse der er den bedste for dig. Og der er virkeligt mange muligheder for at få god beskyttelse mod arbejdsløshed.

Få ro i sindet som medlem af den rigtige A-kasse

I Danmark har vi a-kasser, der er knyttet til fagforeninger, og andre, der er mere uafhængige – de såkaldt gule fagforeninger. Det første valg du har foran dig er, om du vil være i en fagforeningsbaseret a-kasse, eller om de uafhængige er det rigtige for dig.

Og en a-kasse kan give dig ro i sindet på mange forskellige måder – det er derfor, du betaler dit månedlige kontingent.

For det første giver a-kassen dig penge, hvis du selv har mistet dit arbejde. Det giver ro i sjælen, at det mest basale er på plads. Dernæst vil en a-kasse hjælpe dig med at finde et nyt job, og i det hele taget hjælpe dig med karriererådgivning; måske er tiden kommet til at prøve noget nyt?

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*