Pas godt på din båd

Når sejlsæsonen er ovre og din båd skal ind på land igen, så er det vigtigt at passe godt båden så den ikke tager skade af det kolde og fugtige vejr. Nedenfor kan du læse om hvorfor det er vigtigt du passer på din båd om vinteren samt hvilke overvejelser du bør gøre dig, når du køber en ny bådpresenning. 

Gør din båd klar til vinteren

Når du gør din båd klar til vinteren er det vigtigt at få tømt den for de ting som har bedst af at blive opbevaret indendørs over vinteren. Dette kunne eksempelvis være de hynder som du har på din båd. Derudover er det en rigtig god idé at lufte ud på båden og lade de ting, der kan klare det stå åbent, når du ikke bruger båden. Derudover er det vigtigt at du sørger for at din båd er helt tør inden du dækker den over med eksempelvis en presenning, så du undgår at få problemer med fugt på båden. Først når båden er helt tør kan du lægge en presenning over. Presenningen skal dog lægges over båden, så der stadig er mulighed for at der kan komme en smule luft ind under. Dette skabe en god ventilation, så du undgår at der kommer kondens og opstår fugt inden under presenningen. 

Vinteroverdækning til din båd 

Om vinteren er det yderst vigtigt at du anskaffer dig en ordentlig presenning, hvis du ønsker at passe godt på din båd henover vinteren. Det første du bør få på plads, når du skal købe en presenning er, hvilken størrelse du skal købe. Dernæst bør du også overveje om den bådpresenning som du overvejer at købe kan klare at stå i mod solen, kan modstå vand og sne samt og presenningen kan tåle kraftige vindforhold. For at passe bedst muligt på din båd i de perioder, hvor du ikke er ude at sejle, er det vigtigt at presenningen kan klare det ovenstående. Vælger du en presenning der kan klare de skiftende vejrforhold, så vil have en forholdsvis lang levetid og du vil derfor kunne bruge den i flere år. 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*